Mandrik Lilla Top 10


KizZona – Special Guest: Mandrik Lilla

event_1014

Info: https://www.facebook.com/events/503664379808616/

Mandrik Lilla Kizomba Top 10

Mini interjú

 

Mikor kezdtél el kizombázni?

2011-ben kezdtem el kizombázni. Úgy emlékszem az volt Tamás és Vera második csoportja.

 

Miért kezdtél el kizombázni?

Szerintem a legtöbben erre azt válaszoljuk, hogy a zene miatt. Így volt ez nálam is, ez fogott meg benne először. Aztán egy kis bátorítás után jött az első óra. 🙂

 

Táncolsz-e még más táncolkat is? Táncoltál-e korábban más táncokat?

Valamikor réges-régen általános iskolában néptáncot tanultam néhány évig. Kicsit jobban alakítottam ott, mint az iskolai kórusban, de nem fogott meg igazán. Nem sokkal a kizomba előtt kubai salsát kezdtem el tanulni, de ez fokozatosan háttérbe szorult.

 

Mi az, amiért szereted a kizombát? Mit ad neked a kizomba?

Talán közhelynek hangzik, de az egész életemet megváltoztatta. Rátaláltam benne valami olyan különlegességre, ami mindig is hiányzott. A tánc már önmagában egy örömforrás, ahány partner annyiféle élményben lehet részem. Valakivel azért különleges, mert olyan meditatív állapotba tudok kerülni, ahol nem érzékelem a külvilágot, mással pedig azért élvezetes, mert játékos és technikás. De van a kizombának több pozitív hozadéka is számomra. Különleges embereket ismerhetek meg, úgy gondolom, hogy egy nagyon jó közösségnek lehetek a tagja és értékes barátokat szereztem az elmúlt néhány évben. Nem utolsósorban az önismeretben és személyiségfejlődésben is sokat segít és ezt nem csak magamon tapasztalom.

 

Hogyan láttad a kizombát mikor elkezdted? Hogyan látod most? Változtak-e a körülmények? Változott-e valamit a Te szemléleted?

Változott-e valami?! Igen! 🙂 Amikor elkezdtem akkor még gyerekcipőben járt itthon, egyébként is fiatal táncról beszélünk, folyamatosan és gyorsan fejlődik, változik. Az ezzel járó újításokra nyitott vagyok, minden érdekel. Mindamellett fontosnak tartom továbbra is a jó alapokat nem lehet egyből arcon pörögni. 🙂 Szerencsére ezt sokan fontosnak találják és nem érzik áldozatnak az erre fordított időt.

 

Mi a célod a kizombázással? Hova akarsz eljutni?

Jó helyen vagyok! 🙂 Célom a fejlődés, abban nincs határ.

 

Véleményed szerint milyenek a bulik kis hazánkban? Van-e tapasztalatod a külföldi bulikról?

Az itthoni bulik szuperek! Aki nem így érzi, azt ezennel kérem szépen időutazzon pár évet vissza, vagy nézzen át valamelyik szomszédos országba. 🙂 Valóban úgy érzem, szerencsés kis társaság vagyunk.

A külföldi fesztiválok azért is jók, mert így mindig van egy jó indok az utazásra. A bulikban adott a lehetőség, hogy többféle nemzetiségű partnerrel táncolhassak, ami színesíti és fejleszti a saját stílusomat is. Néhány órányi alvás után is mindig feltöltődve érkezek haza, de ezzel szerintem mindannyian így vagyunk.

 

Mit üzennél azoknak, akik most kezdtek el kizombázni? Milyen tanácsod adnál nekik?

Mit üzennél azoknak, akik még nem kezdtek el kizombázni, miért kezdjék el? Mire készüljenek fel?

Legyenek türelmesek önmagukkal és a partnereikkel is. Használjanak ki minden lehetőséget, ami a fejlődésüket szolgálja. Ez sokszor nem feltétlenül pénz kérdése.

Készüljenek fel arra, hogy beszippantódnak! 🙂 Bár statisztika még nem készült rá, de az előttem szólók is ezt mondták, hogy függővé válsz! 😉

 

Milyen típusú kizomba (beleértve a sembát, afrot is) zenét szeretsz? Van-e kedvenc előadód?

Jöhet minden! 🙂 Ha hallgatom, akkor hangulatfüggő, ha táncolom, akkor partnerfüggő, hogy mit szeretek.

Kedvenc előadót nem tudnék kiemelni, akiket kedvelek azokat igyekeztem belesűríteni a listámba. Imádom az afrot is, de táncolni leginkább a fürdőszobai éneklések után szoktam a négy fal között. 🙂

Az interjút készítette: Bata Kinga

KCH_LILLA_profil